Despre noi

ideea pointArt

A pornit cu multă grijă și pasiune ca o mică afacere de familie, dorind să creeze articole decorative cu specific tradițional românesc.
Ia, cămașa, brâul, catrința, ciupagul, ștergarele, covoarele, toate sunt izvoare nesecate de inspirație din care învățăm să păstrăm și să readucem specificul tradițional, autentic. Interesul tot mai accentuat din zilele noastre pentru obiectele lucrate manual plus dragostea pentru tradițional, ne motivează în promovarea culturii populare românești.

În elementele portului popular se regăsesc diferite simboluri prin care creatorii încercau să ilustreze modul de viață social și spiritual. Prin pictură reușim să readucem în zilele noastre aceste comori ale culturii noastre.

Modelul este pictat manual punct cu punct astfel ajungându-se la câteva mii de puncte de vopsea, iar după uscare se aplică mai multe straturi de lac pe baza de apă. O parte a afacerii se bazează și pe personalizarea obiectelor pictate, astfel clienții alegând un obiect sau un model preferat, pe care noi îl vom picta.

Motivele pictate provin din diferite zone etnografice ale țării, fiecare cu detalii și cromatica specifice.